Eveniment

Protest în Piaţa Victoriei faţă de modificările aduse legilor justiţiei. Traficul, parţial blocat

Protest în Piaţa Victoriei faţă de modificările...

Autor: Oana Despa

05.11.2017, 18:37 64

La ora transmiterii ştirii, circulaţia este parţial blocată pe Şoseaua Kiseleff, dar şi pe mai multe benzi care fac legătura între sediul Execuivului şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Protestatarii vor să plece în jurul orei 19.00 în marş către Casa Poporului.

"Proiectul de modificare al Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şefi de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi, la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia. Luni, Senatorii jurişti au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al statului. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceştia", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO