Eveniment

Protestatari: Ei cu hoţii, noi cu toţii/Sunt nişte clanuri care au pus mâna pe putere

Protestatari: Ei cu hoţii, noi cu toţii/Sunt nişte...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

10.12.2017, 19:50 78

"Mă nemulţumesc legile justitiei, pentru că sunt nişte legi prin care vor să puna control. E afectată independenţa justiţiei. Nu mă mira că nu nu ascultă, având în vedere ce oameni sunt în Parlament. Sunt niste clanuri care au pus mâna pe putere. Ţara a fost mereu experimentul intereselor", susţine Ioan.

"Am venit pentru că aşa cum spune sloganul: ei cu hoţii, noi cu toţii. Susţinem independenţa justiţiei. Noi încercăm să îi convingem că trebuie să dea înapoi, că justiţia trebuie să rămână independetă şi nu înregimentată politic. Mă nemulţumeşte îndrăzneala lor de a schimba legile justiţiei", spune Ana.

"Sunt aici din cauza legilor justiţiei. Nu mă intrebaţi dacă am citit sau nu, pentru că nu ştiu aşa bine. Nu sunt jurist, absolvent de drept. Îmi dau seama în mare despre ce e vorba. PSD nu e un personaj de încredere în politica românească. Sunt urmaşii comuniştilor. Ei nu ne iau în seamă, altfel nu mergeau pe ideea lor", spune Gabriela.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum "Nu ne furaţi ţara", "Nu vreau să plec din ţară", "Toţi pentru justiţie", "PSD dispari".

Printre participanţii la protest sunt liderii PNL, Ludovic Orban şi Raluca Turcan, preşedintele USR, Dan Barna, dar foşti miniştri tehnocraţi, precum Raluca Prună, Vlad Voiculescu şi Dragoş Pâslaru.

Zona este securizată de trupe ecvestre ale Jandarmeriei Române.

Protestul a fost organizat pe mai multe pagini de Facebook, mai multe organizaţii făcând apel la oameni să iasă în stradă. Principala nemulţumire este legată de modificarea legilor justiţiei.

Circulaţia rutieră este restricţionată pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei, pe Bulevardul Aviatorilor, de la Piaţa Charles de Gaulle spre Piaţa Victoriei, şi pe strada Paris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO