Eveniment

Protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului. O manifestaţie are loc şi la ministerul Justiţiei

Protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului. O...

Autor: Departamentul Social

26.11.2017, 21:11 95

Protestatarii au anunţat că vor manifesta şi în faţa sediului Curţii Constituţionale.

Traficul a fost blocat, rând pe rând, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, pe Bulevardul Magheru şi pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în condiţiile în care manifestanţii au mărşăluit dinspre Piaţa Victoriei către Parlament.

Au existat şi momente de tensiune, după ce mai mulţi jandarmi călare au încercat să realizeze un cordon pentru a-i împiedica pe protestatari să înainteze din Piaţa Victoriei către Piaţa Romană, unii oameni speriindu-se de animale.

Mnaifestanţii au adus pancarte cu mesaje precum "Un popor care votează corupţi, hoţi şi trădători nu este victimă, este complice ", "Noul cod fiscal- noua ordine a jafului", "Nu va fi pace fără justiţie socială" şi scandează "Hoţii", "Demisia", "PSD, ciuma roşie" sau "Jos Tăriceanu, Dragnea şi tot neamul".

"Ceea ce mă nemulţumeşte pe mine e simplu. Este încercarea ast nefericită de a schimba legile astea ale justiţiei. Şi nu atât schimbarea legilor justiţiei, cât schimbarea unei paradigme care a făcut America mare de 250 de ani, şi anume balansarea puterilor. Asta se încearcă acum, ori asta nu e normal indiferent de cine este acum la Cotroceni, Palatul Victoria sau indiferent de nume. E vorba de un principiu aici ", a declarat un protestatar.

Protestatarii sunt nemulţumiţi şi de modificările aduse Cosului Fiscal şi cer retragerea ordonanţei care stipulează aceste schimbări.

"PSD-ALDE a intrat cu viteză în ultima fază pentru adoptarea Legilor Justiţiei: calendar accelerat în Parlament, mobilizare masivă în comisii, forţarea procedurilor parlamentare. Ei vorbesc de stat paralel.
Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Un număr de 39 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical, alcătuit din 34 de federaţii profesionale, şi Cartel Alfa, alcătuit din 41 de federaţii profesionale, au chemat românii să ceară în stradă, duminică, retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO