Eveniment

Protestatarul care a lovit un jandarm, reţinut de procurori: În total, 7 persoane sunt urmărite penal în dosar

Protestatarul care a lovit un jandarm, reţinut de...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

04.10.2018, 18:19 112

Procurorii Parchetuli de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut încă un protestatar, pentru că la mitingul din 10 august ar fi lovit un jandarm şi ar fi tulburat ordinea la manifestaţia din acea noapte. În total, şapte protestatari sunt urmăriţi penal în dosarul privind jandarmii loviţi.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul T.C.F. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. (...) Inculpatul T.C.F., în timp ce se afla în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii publice, alături de numeroase alte persoane, a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunaluk Bucureşti, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai precizat că, prin lovirea jandarmului, protestatarul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând sentiment de teamă celor prezenţi la miting.

„De asemenea, faţă de inculpat s-a dispus luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat, în cursul zilei de astăzi (joi,n.r.), judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Menţionăm faptul că în cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de alţi şase inculpaţi, trei dintre aceştia aflându-se în arest preventiv, doi în arest la domiciliu şi unul sub control judiciar”, mai arată sursa citată.

Reprezentanţii unităţii de parchet arată că măsurile preventive pot fi dispuse doar în condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală, nu „ca urmare a poziţiilor exprimate în spaţiul public cu privire la cauză”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO