Eveniment

Proteste la Cotroceni pentru susţinerea SMURD. Se scandează "Jos Băsescu"- VIDEO

FOTO: Câteva sute de persoane se îndreaptă spre Cotroceni după ce, circa 400 de oameni s-au strâns în faţa Teatrului Naţional pentru miting

Proteste Cotroceni

Autor: Mediafax

13.01.2012, 20:10 1898

În ultima oră, oamenii au început să se retragă spre mijloacele de transport. La ora transmiterii acestei ştiri, la Cotroceni au rămas doar câteva zeci de persoane, majoritatea tineri.

În timpul acţiunii de protest nu au fost înregistrate incidente. Un singur bărbat a fost ridicat de jandarmi şi dus la secţia 17 de poliţie după ce a încercat să forţeze intrarea la Palatul Cotroceni. El nu făcea parte din grupul de protestatari.


Ora 21.48: Cele câteva sute de persoane care au plecat în marş din Piaţa Universităţii au ajuns la Palatul Cotroceni, unde erau adunate câteva zeci de persoane, din cauza protestului aproximativ 15 troleibuze fiind blocate în zonă.

Protestarii scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi împotriva guvernanţilor

Câteva sute de persoane au protestat, vineri seară, în Piaţa Universităţii, scandând lozinci de susţinere a lui Raed Arafat, dar şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu, iar apoi au plecat în marş spre Cotroceni.

Oamenii s-au adunat în jurul orei 18.00 în Piaţa Universităţii, pentru susţinerea lui Raed Arafat.

Citiţiaicidiscursul integral al preşedintelui Traian Băsescu, de la Cotroceni privind proiectul de lege al sănătăţii.

Ei au scandat "Jos Băsescu", cerând trecătorilor să li se alăture.

Totodată, oamenii strigă lozinci de susţinere pentru medicul Raed Arafat şi pentru SMURD.

Protestul nu este autorizat.

În jurul orei 19.15, protestarii au plecat în marş din Piaţa Universităţii spunând că se îndreaptă spre Palatul Cotroceni.

Mitinguri pentru susţinerea lui Raed Arafat au loc vineri seară în Timişoara şi Sibiu.

Acţiuni similare au avut loc în mai multe oraşe, cele mai multe persoane adunându-se la Târgu Mureş, unde aproximativ 1.500 de oameni au participat, joi seară, la un miting pentru susţinerea lui Raed Arafat.

Raed Arafat a făcut, vineri, apel la oameni să nu mai iasă în stradă şi să nu se lase manipulaţi politic prin diverse anunţuri pe internet sau alte mijloace întrucât acţiunile pot degenera şi afecta ideile faţă de proiectul Legii sănătăţii.

"Mulţumesc mult oamenilor pentru susţinere. Dar îi rog pe toţi să nu se lase manipulaţi politic. Să nu iasă în stradă, să nu răspundă la nicio chemare şi provocare de pe internet sau de la televiziuni", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Vineri seară, la Cotroceni, Traian Băsescu a declarat că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sistemul de sănătate nu vor schimbarea acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO