Eveniment

PSD bate palma cu UDMR ca să scape de Grindeanu. Ce a primit Uniunea la schimb. Dragnea: „Am înţeles că am vândut Transilvania, nu am vândut -o”

PSD bate palma cu UDMR ca să scape de Grindeanu. Ce a...

Autor: Gândul

19.06.2017, 22:35 2272

Trei legi iniţiate de UDMR au intrat de urgenţă în dezbatere în Parlament, în urma negocierilor dintre liderii Uniunii şi cei ai PSD, dinaintea moţiunii de cenzură, scrie Gândul. 

Două dintre ele au trecut de Comisia parlamentară de administraţie din Senat. În primul rând, este vorba de proiectul care prevede consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România. A doua iniţiativă care a primit undă verde de la comisie e cea care prevede mărirea cotei repartizate din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. În fine, un al treilea proiect, şi cel mai important pentru UDMR, este cel de modificare a legii administraţiei, în sensul scăderii de la 20% la 10% a pragului de folosire a limbii materne în instituţii publice. Acest proiect urmează să intre în dezbaterea comisiilor juridică, administraţie şi pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, marţi, PSD dorind ca pragul să fie de 15%, variantă cu care Uniunea ar fi de acord.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO