Eveniment

PSD le apără pe Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb: Decizia e de sprijin total

PSD le apără pe Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb:...

Autor: Petriana Condrut

25.09.2017, 14:24 502

"Am ascultat colegele. Concluzia a fost că au respectat prevederile legilor în vigoare şi se consideră nevinovate. După intervenţiile unor colegi, decizia a fost de sprijin total. Le-au solicitat să nu demisioneze din funcţie şi le vom susţine", a declarat liderul Grupului PSD din Camera Deputaţilor, Ioan Munteanu.

Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD a fost convocat pentru luni, ora 11.00, la sediul central al formaţiunii, pentru a analiza şi lua o decizie politică referitoare la situaţia vicepremierului Sevil Shhaideh şi a ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

Social-democraţii au analizat situaţia creată de punerea sub urmărire penală de către procurorii DNA a vicepremierului Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

„E un al doilea atac violent la o altă putere a statutui, un atac violent la Guvern. Noi discutăm aici despre emiterea unei Hotarâri de Guvern, care face parte din cele câteva sute sau mii care au fost adoptate în România şi anume transfer de proprietate din domeniul public în domeniul public, pe 5 ani. Noi discutăm despre un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, un Consiliu Judeţean”, a spus Dragnea la Antena 3, duminică seara.


Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, după şedinţa de luni a Biroului Permanent al PSD, că decizia partidului este să o susţină în continuare pe ea şi pe Rovana Plumb, Shhaideh excluzând posibilitatea demisiei sale din Guvern.

”Am prezentat situaţia, calitatea pe care o am. În acest moment decizia este de susţinere a celor doi miniştri”, a declarat Sevil Shhaideh în urma discuţiilor din BPN:

Întrebată dacă ia în calcul varianta demisiei, Shhaideh a răspuns: ”Nu, sub nicio formă.”

Sevil Shhaiadeh a spus că are probele necesare pentru apărare precizând că HG-ul pentru care s-a început urmărirea penală împotriva sa a avut toate avizele necesare şi au fost conforme cu legea.


Ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, luni, că este nevinovată, precizând că nu intenţionează să demisioneze din Executiv în condiţiile în care întotdeauna s-a ”gândit la România”, iar absorbţia fondurilor europene este vitală în acest moment.

”Nu sunt vinovată. Întotdeauna am respectat legea şi o voi respecta. În timpul mandatului pe care l-am execitat, în diversele funcţii pe care le-am avut, am acţionat cu bună credinţă şi cu maximă responsabilitate şi seriozitate pentru a le apăra drepturile românilor. În ceea ce priveşte demisia, nu consider să demisionez, atât timp cât întotdeauna m-am gândit la România. În primul rând pentru că nu am făcut nimic greşit, nu sunt vinovată, am respectat legea şi absorbţia fondurilor europene în acest moment este vitală şi trebuie să existe continuitate şi voi proceda în consecinţă”, a spus, la rândul ei, Rovana Plumb.

Întrebată de ce Executivul a dat hotărâre de guvern şi nu a probat proiect de lege, Rovana Plumb a precizat că a fost vorba despre un act normativ, deci ar fi trebuit prin HG.

”Niciodată nu am lucrat sub presiune şi nici nu voi lucra sub presiune şi nimeni nu mi-a cerut niciodată nimic”, a mai spus Rovana Plumb, întrebată dacă i-a cerut cineva să semneze acel document.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO