Eveniment

Rabla dupa doua saptamani: 50.000 de masini casate

07.03.2010, 23:03 39

Peste 2.000 de rable s-au casat pe zi in primele doua saptamaniale "Rabla" 2010, urmand ca saptamana viitoare cele 50.000 devouchere repartizate persoanelor fizice sa se epuizeze.

Vor ramane in joc cele 10.000 de vouchere destinate companiilor,dar pentru care exista doar zece cereri in curs de aprobare,potrivit Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

"Pana vineri s-au distribuit catre unitatile REMAT 48.600 detichete valorice. Asadar, ne asteptam ca luni (astazi - n.red.) saepuizam si restul de 1.400 de vouchere destinate persoanelorfizice", a declarat Gheorghe Popescu, presedintele AFM.

In prezent din cele 60.000 de tichete disponibile, 50.000 suntdestinate persoanelor fizice si 10.000 firmelor si companiilor, darcare nu s-au aratat interesate de program. "Pana in prezent avemdoar zece dosare in lucru pentru firmele care doresc sa participein cadrul programului. Aprobarea unui dosar dureaza mai multdeoarece se face pe schema unui ajutor de stat si exista anumiteconditii care trebuie indeplinite, precum cea ca firma respectivasa nu aiba datorii la stat", a subliniat Popescu.

Raportat la numarul de masini casate, s-au cumparat de 45 de orimai putine, cel mai probabil diferenta reprezentata de peste 20.000de vouchere urmand sa fie tranzactionate pe piata fiindachizitionate fie de dealeri sau de persoane interesate sa-sicumpere o masina.

Pana joi, 4 martie, prin programul de casare s-au vandut 456 demasini noi.

Odata cu implementarea sistemului de vouchere, oricine detine untichet valoric poate cumpara o masina noua cu o reducere de 3.800de lei. "Intai se vor casa rablele si se vor tranzactionavoucherele, dupa care in faza a doua, dupa 1-2 luni vor incepe sase si vanda masinile", a declarat Alin Tapalaga, seful PorscheInter Auto, divizia de retail a Porsche Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO