Eveniment

Radu Enache: Azi creşte TVA, mâine scade. Cum să faci business? Cei care ne conduc nu stiu ce fac!

12.07.2010, 23:49 25

Omul de afaceri Radu Enache, care controlează 14 hoteluri pepiaţa românească prin lanţul hotelier Continental, cu o cifră deafaceri de 21 mil. euro anul trecut, susţine că în condiţiile încare azi se măreşte TVA-ul şi mâine se discută reducerea lui, estefoarte greu să faci afaceri.
"Tot ce pot să fac în această perioadă este să mă închin. Cei carene conduc nu ştiu ce fac. Dacă acum discută de o scădere aTVA-ului, după ce în urmă cu câteva zile l-au mărit de la 19% la24%, înseamnă că aceştia nu ştiu pe ce lume trăiesc, lucru care măînspăimântă", a declarat Radu Enache, ale cărui hoteluri opereazăla un grad mediu de ocupare de 40% în prezent. El a mai precizat căeste uimit de modul în care guvernanţii iau decizii: fără să facăînainte analize sau scenarii de lucru. "Având în vedere că totuleste imprevizibil în ziua de azi, în condiţiile în care guvernanţiitrec de la o decizie la alta, nu am făcut nicio schimbare lahotelurile mele, nu m-am atins de preţuri". Enache mai susţine, aşacum au făcut şi alţi oameni de afaceri, că reprezentanţii mediuluiprivat ar trebui să se adune cât mai repede şi să trezească larealitate guvernanţii. "Dacă eu îmi pierd «prăvălia», răspund deea, dacă statul şi-o pierde, nu răspunde de nimic. Aici esteproblema", a precizat omul de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO