Eveniment

Raed Arafat demisionează de la Ministerul Sănătăţii, ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu

Raed Arafat demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Mediafax

10.01.2012, 11:30 2900

Raed Arafat demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Raed Arafat a anunţat o conferinţă de presă la ora 14.30.

Decizia de a demisiona vine în urma disputelor lui Raed Arafat cu preşedintele Traian Băsescu şi cu oficiali din Ministerul Sănătăţii pe tema Legii reformei în sănătate.

Doctorul Raed Arafat a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii în 23 august 2007, printr-o decizie semnată de premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

În cadrul ministerului, Raed Arafat s-a ocupat de medicina de urgenţă.

Raed Arafat este şi coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

Raed Arafat, de profesie medic specialist de Anestezie Terapie Intensivă, a înfiinţat şi coordonat SMURD în 1990, lucrând mai întâi ca voluntar, pe o perioadă de opt ani.

În prezent este medicul coordonator al staţiei SMURD Târgu Mureş, cel mai modern centru de urgenţă din România.

Pasiunea pentru medicina de urgenţă o descoperă încă din copilărie. La vârsta de 14 ani, Raed Arafat îşi descoperă hobby-ul, care mai târziu devine şi profesie: primul ajutor.

În anii '70, în oraşul natal Nablus (Palestina), creează o echipă de prim ajutor formată din colegii de clasă, pe care o instruieşte şi o coordonează. A activat ca voluntar la pompieri şi alte echipe de urgenţă din Palestina.

Raed Arafat a venit în România în 1981, la vârsta de 16 ani. A studiat limba română la Piteşti, iar apoi a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca şi s-a specializat la Târgu Mureş şi Cluj-Napoca pe Anestezie Terapie Intensivă.

În anul 2003 primeşte Ordinul Naţional "Pentru Merit" în gradul de Cavaler, acordat de preşedintele din acea perioadă, Ion Iliescu, pentru întreaga activitate ştiinţifică şi de cercetare, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi promovarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în România.

În noaptea de 31 decembrie 2005, cu câteva minute înainte de noul an 2006, pe scena amplasată în faţa Teatrului Naţional, preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe Raed Arafat cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Ofiţer, pentru eforturile depuse în salvarea oamenilor la inundaţii şi pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieţilor a numeroşi români.

În 2008, Raed Arafat a pus bazele sistemului de Telemedicină la Spitalul Clinic de Urgenţă din Târgu Mureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO