Eveniment

Raiffeisen Bank vrea să ofere start-up-urilor credite de până la 50.000 de euro pe proiect

Raiffeisen Bank vrea să ofere start-up-urilor credite de...

Autor: Dragoş Dinu

20.03.2018, 17:10 726

Raiffeisen Bank dă startul înscrierilor în concursul de proiecte „Factory by Raiffeisen Bank”, un program de finantare pentru start-up-uri, prin care va acorda tinerilor cu idei de afaceri credite de până la 50.000 de euro pe proiect. Înscrierile se pot face până în 22 aprilie 2018, potrivit unui comunicat transmis marţi de către bancă.

„Factory by Raiffeisen Bank” este un program de finanţare, desfăşurat  online sub forma unui concurs de proiecte, iar participanţii pot fi întreprinderi mici şi mijlocii cu cel mult doi ani de activitate sau antreprenori care au o idee de afaceri viabilă, dar care nu au avut încă şansa să îşi înfiinţeze o firmă.

Potrivit băncii, după crearea unui cont şi autentificarea pe platformă, fiecare participant trebuie să completeze un formular de înscriere, disponibil în secţiunea Depozit de idei. După această etapă, urmează verificarea proiectelor înscrise pe baza criteriilor de eligibilitate şi evaluarea lor de către specialiştii Raiffeisen Bank. Finaliştii vor susţine şi dezvolta planuri de afaceri în faţa unei comisii de selecţie, care va decide proiectele acceptate pentru finanţare.

Depozitul de idei este secţiunea din platforma de concurs unde se adună, se analizează şi se evaluează proiectele.

Raiffeisen Bank mai precizează că finanţările sunt acordate datorită Garanţiei puse la dispoziţie de către COSME şi de către Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), stabilite în temeiul Planului de investiţii pentru Europa. Scopul FEIS este de a susţine finanţarea şi implementarea investiţiilor productive în cadrul Uniunii Europene şi, respectiv, de a asigura creşterea gradului de acces la finanţare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO