Eveniment

Raman neimpozitate dobanzile la depozite si anul viitor?

30.09.2009, 23:14 26

Dobanzile platite la depozitele constituite de romani si strainivor ramane neimpozitate si anul viitor, potrivit asigurarilorMinisterului Finantelor.

"Prevederile privind neimpozitarea veniturilor din dobanzipentru depozitele bancare si/sau instrumentele de economisire seaplica si in 2010, ca atare veniturile din dobanzi «la depozitelebancare ale persoanelor fizice» sunt neimpozabile si in anul 2010",precizeaza Ministerul Finantelor ca reactie la un articol aparut inpresa centrala care sugera renuntarea la aceasta facilitate.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, sunt neimpozabile dobanzilepentru depozitele bancare si/sau instrumentele de economisirerealizate de persoanele fizice, indiferent de data constituiriidepozitului sau de data realizarii dobanzii aferente instrumentuluide economisire.

In legislatie nu s-a mentionat o data limita de aplicare, ceeace inseamna aplicarea continua a acestei prevederi pana la momentuladoptarii modificarilor.

In alta ordine de idei, potrivit unui proiect de ordonantapentru modificarea Codului fiscal, firmele vor avea posibilitateasa mute sediul social in oricare din statele UE, fara lichidare,inregistrandu-se ca societate europeana, si vor fi scutite deimpozit pentru eventualele castiguri rezultate in urma transferuluidaca pastreaza un sediu permanent in Romania.

Transferul este neimpozabil numai daca societatile europene sausocietatile cooperative europene calculeaza amortizarea si oricecastiguri sau pierderi aferente activelor si pasivelor care ramanefectiv integrate unui sediu permanent, ca si cum transferulsediului social nu ar fi avut loc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO