Eveniment

Ramona Jurubiţă, partener KPMG: Obiectivul ANAF de a reduce timpul necesar pregătirii declaraţiilor fiscale la 2 zile pe lună devine utopic

Ramona Jurubiţă, partener KPMG: Obiectivul ANAF de a...

Autor: Roxana Rosu

21.01.2016, 00:07 1358

„Într-o formă simplistă, Codul fiscal îţi dă, Codul de pro­­cedură fiscală îţi ia“, spune Niculae Done, Partener Se­nior Servicii de Asistenţă Fiscală, KPMG în România, opi­nia lui fiind împărtăşită şi de ceilalţi consultanţi fiscali pre­zenţi ieri la con­ferinţa „Relaxare fiscală, litigii şi amnistie în 2016. Cu ce preţ?“, organizată de companie şi transmisă pe www.zf.ro.

Începutul de an a adus o serie de schimbări legislative, de procedură şi paradigmă, care pun probleme de aplicare şi interpretare atât contribuabililor, cât şi administraţiilor fiscale şi consultanţilor în domeniu. „Am constatat că pe perioada desfăşurării inspecţiei fiscale există tendinţa de a o transforma în investigaţie financiară şi de acolo e un pas mic până la investigaţie penală“, a mai spus partenerul KPMG.

„Dilema anului 2016 constă în următorul lucru: ne îndreptăm spre o relaţie de antagonism cu autorităţile fis­cale sau spre o relaţie de sinergie? Avem un an în care vorbim de foarte multe măsuri de relaxare fiscală, dar cu ce vin ele la pachet? Vorbim de o relaxare în adevăratul sens al cuvân­tului? Avem o relaxare doar pe hârtie sau şi în practică? Cred că vom fi în măsură până la sfârşitul acestui maraton să tra­gem o concluzie în legătură cu această întrebare“, a atras atenţia Ramona Jurubiţă, Partener Coordo­na­tor Servicii de Asis­tenţă Fiscală & Legal la KPMG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO