Eveniment

Raport anchetă: Fostul premier Boc a convocat Guvernul "imediat după apusul soarelui, noaptea ca hoţii”

Raport anchetă: Fostul premier Boc a convocat Guvernul...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

06.09.2017, 15:44 3032

„În aceeaşi dată 01.10.2009, premierul Emil Boc convoacă şedinţa de Guvern care are loc începând cu ora 19.00 (imediat după apusul soarelui, "noaptea ca hoţii" !)”, se stipulează în Raportul adoptat de Comisie şi care urmează a fi transmis Preşedinţiei, Guvernului, PÎCCJ şi CSM.

Raportul a fost adoptat de către majoritatea PSD-ALDE din Comisie, în condiţiile în care reprezentanţii PNL s-au retras şi au refuzat să îl voteze, acuzând faptul că PSD are un Raport „gata făcut” despre alegerile din 2009 şi vrea să „îl bage pe gât” opoziţiei.

Referirea la „noaptea ca hoţii” este cuprinsă într-un capitol distinct al Raportului, intitulat „Descrierea faptelor” şi în care sunt enumerate acţiuni întreprinse de premierul Emil Boc şi de preşedintele Traian Băsescu în 1 octombrie 2009, referitoare la revocarea din funcţie a lui Dan Nica, viceprim-ministru şi ministrul Administraţiei şi Internelor, desemnarea lui Vasile Blaga să îndeplinească interimar această funcţie, constatarea vacanţei tuturor posturilor de membru al Guvernului ale miniştrilor PSD ca urmare a demisiilor acestora şi desemnarea unor miniştri PD ca miniştri interimari şi adoptarea mai multor Hotărâri de Guvern privind încetarea exercitării funcţiei de prefect a „tuturor prefecţilor care nu erau agreaţi de către conducerea PD”.

Potrivit dispoziţiilor finale ale documentului, Comisia de anchetă va transmite acest Raport Birourilor Permanente Reunite pentru a fi supus spre dezbatere plenului reunit al celor două Camere.

De asemenea, Comisia de anchetă va pune Raportul, precum şi documentele care au stat la baza întocmirii acestuia, la dispoziţia Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii, pentru ca aceste instituţii să poată adopta măsurile necesare, potrivit competenţelor ce le revin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO