Eveniment

Răspunsul lui Liviu Dragnea la avertismentul Comisiei Europene: CE ne tot arată cartonaşe galbene. E incorect, vrem să fim lăsaţi să dezvoltăm România

Răspunsul lui Liviu Dragnea la avertismentul Comisiei...

Autor: Liviu Dadacus

23.05.2017, 14:24 666

Solicitat să comenteze faptul că CE a dat o recomandare de reducere a cheltuielilor şi pentru 2017 cu 0,5% din PIB, Dragnea a răspuns: „Când state mari au sărit peste deficitul de 3% nu a fost nicio reacţie de la CE. În România, când nici măcar nu se pune problema să depăşim deficitul de 3%, ne tot arată cartonaşe galbene sau ne atenţionează”.

„Programul de guvernare va fi pus în practică, deficitul nu va fi depăşit, în schimb vrem să fim lăsaţi să dezvoltăm România. Toate aceste semnale care sunt date bazate nu ştiu pe ce din punctul meu de vedere sunt profund incorecte, cele care vin de la CE. Nu cred că aşa trebuie procedat cu un stat membru, chiar dacă e vorba de România”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă va exista răspuns din partea României, Dragnea a precizat: „E posibil. O să am o întâlnirea chiar azi cu domnul Tăriceanu, să discutăm şi cu domnul prim-ministru, pentru că din punctul meu de vedere nu e corectă această abordare. Totuşi România e un stat membru cu dreturi depline, indicatorii macro arată foarte bine, în schimb tot primim tot felul de îngrijorări”.

Întrebat despre constatarea CE că în 2016 s-a depăşit ţinta de 3%, Dragnea a menţionat că acest lucru poate fi discutat de Junker cu fostul premier Cioloş.

"Asta domnul Juncker poate să vorbească cu domnul Cioloş foarte bine, că se întâlnesc foarte des", a spus Dragnea

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO