Eveniment

Răspunsul unuia dintre arhitecţii Brexitului la reacţia liderilor europeni: Niciunul dintre voi nu a făcut o slujbă cum trebuie în viaţa voastră

28.06.2016, 16:20 1194

UPDATE: Nigel Farage, liderul UKIP, unul dintre partidele care a stat în spatele Brexitului, a răspuns imediat declaraţiilor lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, care îi întreba de ce mai sunt încă în Parlamentul European dacă au votat să iasă din UE. 

”Nu mai râdeţi acum. Niciunul dintre voi nu a făcut o slujbă cum trebuie în viaţa voastră!”, a spus Farage. El a adăugat că liderii şi politicienii din UE sunt ”în negare” vizavi de migraţia din zona euro. 

Nigel Farage a fost ţinta unor replici ironice din partea preşedintelui UE Jean Claude Juncker, în sesiunea de urgenţă a Parlamentului European, în care se discută ieşirea Marii Britanii de după referendum, scrie BBC. 

Liderul UKIP şi-a luat locul alături de alţi parlamentari britanici la Bruxelles, în timp ce Juncker se adresa membrilor în vederea paşilor următori care trebuie făcuţi. 

”Aceasta este ultima oară când aplaudaţi aici”, a spus Juncker după ce politicienii Anti-UE au început să aplaude declaraţia preşedintelui, care spunea că ”trebuie respectată democraţia britanică şi modul în care şi-au exprimat punctul de vedere”. 

”Sunt surprins că încă sunteţi aici. Luptaţi pentru exit, britanicii au votat pentru ieşire. Voi de ce sunteţi aici?!” a întrebat Juncker. 

La acelaşi summit, cancelarul german Angela Merkel a spus că ”Marea Britanie nu se poate aştepta să nu mai aibă nicio obligaţie, dar să îşi păstreze privilegiile”. 

Sursă video: Telegraph

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO