Eveniment

Războiul dintre Ministerul Justiţiei şi DNA continuă. Toader, despre Kovesi: Procurorii din CSM au luat o hotărâre instant. Acum e greu să motiveze

Războiul dintre Ministerul Justiţiei şi DNA continuă....

Autor: Departamentul Social

12.03.2018, 13:57 159

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că procurorii din CSM au luat o hotărâre rapidă, "instant", referindu-se la avizul negativ dat  propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, precizând că acum acestora le este greu să motiveze. 

"Va merge (la Preşedinţie -n.r.) imediat ca va fi gata (motivarea -n.r.). Procurorii din Secţia Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotărâre instant, aşa, o rapidă, în câteva minute. În realitate, cred că au fost mai puţin de 10 minute că eram acolo. Eu am făcut afirmaţiile pe care le-am făcut şi pe care mi le menţin. Acum, vă daţi seama că le este greu ca să motiveze contra evidenţei", a declara Tudorel Toader, la ministerul Justiţiei, pentru Antena 3.

Ministrul a reiterat acuzaţiile la adresa procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Uniunea se adresează Poloniei cerând imperativ să respecte statul de drept, să respecte hotărârile deciziile Curţii Constiuţionale. Deci este grav, indiscutabil, dacă într-o ţară nu se respectă hotărârile Curţii Constituţionale şi s-a ajuns la acaestă tensiune între Polonia şi Uniunea Europeană. Respectând proporţiile, coborând la nivelul naţional, de exemplu, cred că este greu să explici faptul că un demnitar încalcă în jumătate de an de trei ori Constituţia, generează trei conflicte juridice de natură constituţională, al treilea de respingere e adevărat, faci o astfel de constatare după care pe autorul acelor încălcări să-l feliciţi", a mai spus ministrul Justiţiei.

Pe 27 februarie, Secţia pentru Procurori a CSM a dat aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, avizul fiind unul consultativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO