Eveniment

RCS&RDS lansează un nou post de radio: Digi FM

RCS&RDS lansează un nou post de radio: Digi FM

Autor: Madalina Cerban

30.10.2015, 14:11 3277

RCS&RDS nu a făcut încă un anunţ privind data lansării oficiale a Digi FM, însă, în şedinţa din 23 iulie a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Cosmin Prelipceanu a spus că acest post de radio va fi lansat în această toamnă.

"Suntem în grafic, ne respectăm promisiunea. (...). Reţeaua este cum o ştiţi, Info Pro şi Pro FM sunt împreună (la data de 23 iulie, n.r.). Digi FM va exista de la toamnă", a spus atunci Cosmin Prelipceanu, care este responsabil de reţeaua Digi FM.

Pe de altă parte, Pro FM va continua să realizeze acelaşi program ca şi până în prezent - cu muzică, programe de informare şi de divertisment -, dedicat unui public larg.

RCS&RDS a anunţat, pe 29 mai 2015, că a finalizat preluarea posturilor de radio din România ale companiei Central European Media Enterprises (CME).

RCS&RDS a anunţat iniţial, pe 23 decembrie 2014, că va prelua toate licenţele de radio deţinute de CME în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM. Însă, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului, în conformitate cu prevederile legislaţiei audiovizualului.

Pe 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de către RCS&RDS a tuturor radiourilor deţinute de CME în România - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în reţeaua informativă Digi FM.

Cedarea tuturor acestor licenţe de radio către RCS&RDS a fost echivalentă cu ieşirea CME de pe piaţa de radio din România.

Valoarea tranzacţiei prin care CME a cedat toate radiourile sale din România companiei RCS&RDS nu a fost făcută publică.

Pe de altă parte, în ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat şi propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO