Eveniment

RE/MAX: Clienţii nu au încredere în agenţii imobiliari, 75% din tranzacţii sunt fără intermediar

RE/MAX: Clienţii nu au încredere în agenţii...

Autor: Cristina Cuncea

13.02.2015, 00:00 475

"În acest moment, pe piaţa din România, procentul tranzacţiilor intermediate de un agent imobiliar este de doar 25%. Prin comparaţie, în Canada, 95% din trazacţii se realizează prin intermedierea oferită de un agent imobiliar, iar în alte ţări din Vestul Europei procentul ajunge la 65%", a declarat, într-un comunicat, Răzvan Cuc, director regional al francizei de agenţii imobiliare RE/MAX în România.

Diferenţa majoră este dată, cu precădere, de lipsa încrederii clienţilor în agenţii imobiliari, dar şi de faptul că, de foarte multe ori, clienţii nu au primit un beneficiu major prin colaborarea cu un agent imobiliar.

Reprezentantul RE/MAX România mai susţine că aceste probleme sunt generate în primul rând de lipsa unui set de norme care sa reglementeze această industrie, cât şi de lipsa unei educaţii specifice în acest sens.

"Credem că şi pe piaţa din România, ca şi pe alte pieţe europene, ar trebui să existe reprezentarea exclusivă prin care un agent imobiliar să reprezinte interesele unei singure părţi – cumpărător sau vânzător. În acest fel acesta va gasi cele mai bune variante pentru partea pe care o reprezintă, iar clientul va fi mult mai mulţumit", a adăugat Cuc.

RE/MAX România a încheiat anul 2014 cu doisprezece francize în şase oraşe mari, iar în acest an compania se va concentra pe Bucureşti şi pe dezvoltarea reţelelor din oraşe precum Timişoara, Iaşi şi Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO