Eveniment

Reacţia marilor puteri după decizia Coreei de Nord din această dimineaţă. China condamnă testul efectuat de Phenian. Japonia cere întrunirea de urgenţă a CS al ONU

Reacţia marilor puteri după decizia Coreei de Nord din...

Autor: Marian Avram

03.09.2017, 11:32 269

În comunicatul Ministerului de Externe de la Beijing, China atrage atenţia că se opune şi condamnă ferm acţiunile Coreei de Nord, cerând Phenianului să respecte rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

Şi ministrul de Externe al Japoniei, Taro Kono, a avut o reacţie similară.

”Guvernul Japoniei a condamnat în termeni duri Coreea de Nord. Dacă Phenianul a efectuat un test nuclear, acest act este de neiertat şi reprezintă o violare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU. Am cerut să ne coordonăm acţiunile cu Statele Unite şi Coreea de Sud pentru a convoca o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU. Având în vedere că în mod clar Coreea de Nord nu are nicio intenţie de a se angaja într-un dialog, Japonia va coopera cu alte state pentru a adopta o nouă rezoluţie a Consiliului de Securitate”, a declarat Taro Kono.

Aceste declaraţii vin în contextul în care Phenianul a anunţat faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de Coreea de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO