Eveniment

Reacţia ministrului de Interne despre crima la metoru: O anchetă internă este deja în derulare

Reacţia ministrului de Interne despre crima la metoru: O...

Autor: Iasmina Ardelean

14.12.2017, 11:29 103

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, că este în derulare o anchetă internă ca urmare a crimei de la metrou, solicitând prezentarea cronologică a procedurilor.

"Am cerut să mi se prezinte situaţia intervenţiei şi derularea procedurii specifice aşa cum s-a derulat. Am solicitat Poliţiei să facă un comunicat. E o anchetă în derulare, nu aş vrea să mă pronunţ eu acum la cald, însă din ceea ce am văzut eu, poliţiştii, din momentul în care au fost sesizaţi -se cunoaşte deja că a fost o oarecare sincopă, după apelul pe 112 - dar de la ora 17.15, când au fost sesizaţi şi au început procedura de audiere, eu cred că e destul de justificată această prezentare a procedurilor. După ce am constatat este că din momentul în care s-a dat alarma, peste 470 de poliţişti şi peste 100 de jandarmi au desfăşurat activităţi concentrate de a o găsi şi localiza, lucru care s-a şi întâmplat. (...) Până la ora 20.00 s-au făcut toate verificările, s-au audiat prima victimă şi s-au vizualizat toate imaginile de pe camerele de supraveghere (..) O anchetă internă este deja în derulare", a declarat Carmen Dan.

Întrebată dacă se putea face mai mult în acest caz, ministrul a răspuns că nu e în măsură să se pronunţe acum. "Bineînţeles că de fiecare dată se poate face mai mult. Bineînţeles că sunt activităţi şi evenimente. Cele mai multe dintre ele, tragice sau triste, din care trebuie să învăţăm", a susţinut Dan.

În privinţa schimbării regulilor de la metrou, Carmen Dan a subliniat că nu vrea să vorbească în numele Metrorex. "Cred că se pot trage nişte concluzii şi din acest eveniment şi, da, cred că se pot face lucruri care să conteze pentru siguranţa cetăţenilor", a punctat ministrul de Interne.

Precizările vin după ce tatăl tinerei de 20 de ani care a fost împinsă, marţi, în faţa metroului şi a reuşită să se opună susţine că după 45 de minute de la incident a sunat la 112, fiind trimis la staţia de metrou la care s-a întâmplat atacul. Bărbatul spune că a durat două ore până a putut da declaraţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO