Eveniment

Reacţia preşedintelui Iohannis după declaraţiile de ieri ale lui Tudorel Toader: Sincer, nu mi-a plăcut prestaţia. Nu a văzut nimeni raportul

Reacţia preşedintelui Iohannis după declaraţiile de...

Autor: Mediafax

23.02.2018, 13:10 1414

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, că nu a apreciat prestaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, din conferinţa de presă în care a cerut revocarea şefului DNA. Preşedintele spune că încă aşteaptă raportul menţionat de Toader.

"Este o procedură care va mai dura. M-am exprimat instituţional, cum au constatat analiştii. Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul, însă prestaţia sincer...nu mi-a plăcut. Ce a prezentat (n.r.: ministrul Tudorel Toader) nu ştiu în ce măsură reflectă raportul. ce a prezentat a fost lipsit de claritate şi de temeinicie. (...) Mult-promisul raport nu a apărut pe site sau la Administraţia Prezidenţială. Când îl avem, probabil încercăm să îl desluşim", a declarat vineri Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Şeful statului a mai declarat că susţine în continuare activitatea DNA.

"Ce am auzit aseară nu a fost de natură să îmi schimbe opinia", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă la discuţia pe care a avut-o în urmă cu câteva zile cu ministrul Tudorel Toader, aceasta din urmă i-a spus de intenţia de a demara procedura de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, Iohannis a negat.

"Am avut o discuţie dar nu mi s-a părut corect să întreb, nici lui necesar să mă informeze", a afirmat preşedintele, care spune că nu a discutat cu ministrul Justiţiei după prezentarea raportului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO