Eveniment

Reacţia preşedintelui USR după revocarea lui Kovesi: În acest moment este nevoie de referendumul pe Justiţie

Reacţia preşedintelui USR după revocarea lui Kovesi:...

Autor: Diana Grigore

09.07.2018, 10:56 316

”Din păcate nu mai este vorba de bine sau de rău. Preşedintele a respectat cadrul constituţional aşa cum îl avem şi a respectat decizia CCR. Lucrurile sunt mult mai grave însă. Din perspectiva noastră, pentru că în acest moment e nevoie de mult mai mult, poziţionarea asta de implicare destul de limitată şi de lăsare a PSD-ului sa facă tot ce se poate face cu ţara s-a dovedit falimentară. Avem de un an şi jumătate cetăţeni în stradă şi în acest moment este nevoie de referendumul pe justiţie”, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Barna.

În opinia sa, decizia preşedintelui Iohannis nu a fost luată ca urmare a ameninţărilor cu suspendarea.

”Sunt convins că preşedintele a avut considerentele sale în decizia pe care a luat-o. Nu cred că a fost o chestiune de frică. Cred că a fost mai degrabă o chestiune de oportunitate politică”, a adăugat preşedintele USR.

Preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO