Rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti: Un absolvent de construcţii poate câştiga între 1.500 şi 6.000 de lei net pe lună la primul loc de muncă

5 aug 2016 Autor: Mihaela Pascari

Salariul unui proaspăt absolvent al Universităţii Tehnice de Construcţii (UTCB) din Capitală variază în funcţie de tipul proiectului, astfel că pentru o poziţie de proiectant pe o lucrare mai puţin importantă salariul unui debutant porneşte de la 1.500 de lei net pe lună, pe când pentru o poziţie de execuţie în cadrul unei lucrări importante venitul absolventului poate varia între 4.000 şi 6.000 de lei net pe lună, a spus Radu Văcăreanu, rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii  din Bucureşti.

„Nu am identificat un procent mare de absolvenţi a căror ţintă este să se angajeze într-o anumită companie, absolvenţii noştri se orientează spre lucrări importante precum clădiri de birouri, metrou, amenajări hidrotehnice, drumuri sau poduri. Salariul lor variază în funcţie de lucrare“, a explicat Radu Văcăreanu.

UTCB livrează anual pe piaţa muncii aproximativ 700 de absol­venţi, dintre care circa 80% reuşesc să îşi găsească un loc de muncă în domeniu, fie că este vorba de un job în proiectare, fie în execuţie sau materiale de construcţii. În acelaşi timp, restul de 20% se orientează pe domenii precum teleco­municaţii, bănci sau chiar retail.

„Sunt convins că studenţii noştri vor avea şi în viitor cel puţin aceeaşi căutare pe care o au şi în prezent. Industria construcţiilor va fi întotdeauna necesară, în mod sigur se va construi, pentru a satisface nevoile de locuire, de transport, de amenajare a teritoriului, de protecţie împotriva hazardurilor naturale. Orice companie care are un trend crescător îşi doreşte să se mute într-o clădire nouă pentru a-şi schimba statutul.“

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.08.2016

 
Cuvinte cheie:
constructii
, bucuresti
, absolventi
, universitate
, munca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide