Restructurare la sânge. O mie de angajaţi vor fi concediaţi anul acesta de la CE Oltenia, iar Fondul Proprietatea vrea ca alţi 5.000 să plece până în 2021

16 mar 2017 Autor: Liviu Popescu

♦ Fondul Proprietatea, care deţine 21% din companie, voia concedierea a 2.000 de oameni în 2017, din cei 16.000 de angajaţi ♦Măsura a fost luată pentru reducerea costurilor de producţie n CE Oltenia are piederi semnificative – peste 120 mil. lei în 2016 ♦ Fondul Proprietatea: „KPMG a evaluat CE Oltenia pentru Fondul Proprietatea din punctul de vedere al valorii nete a activelor. Concluzia evaluării a fost că CE Oltenia are valoare zero, din cauza lipsei de restructurare şi a gradului ridicat de îndatorare“.

Ministerul Energiei şi Fondul Proprietatea, acţionari la Complexul Energetic Olte­nia, vor disponibiliza anul acesta 1.000 de angajaţi de la producătorul de energie electrică pe bază de lignit, iar până în 2021 vor mai fi concediaţi alţi 5.000 de oameni, în vederea reducerii costului de producţie, despre care Fondul susţine că este cel mai ridicat din sectorul energetic românesc.

Fondul Proprietatea, administrat de americanii de la Franklin Templeton, agrea planul din 2016 care prevedea concedierea unui număr dublu de angajaţi. Acest lucru ar fi accelerat reducerea costurilor, ceea ce ar putea să însemne şi o îmbunătăţire accelerată a rezultatelor financiare pe următorii ani, aşa cum s-a întâmplat la Hidroelectrica. Astfel CE Oltenia ar putea acorda dividende în următorii ani, ceea ce înseamnă că se vor duce şi la acţionarii fondului, americanii de la Elliot.

În planul de restructurare aprobat de directoratul CE Oltenia în august 2016 se stabilise concedierea unui număr de 2.000 de angajaţi pentru 2017, dar pe 14 martie a avut loc AGA la CE Oltenia, în cadrul căreia Ministerul Energiei a votat în favoarea propunerii făcute de directorat de revizuire a programului de restructurării de la 2.000 de oameni la 1.000.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.03.2017

 
Cuvinte cheie:
CE Oltenia
, restructurare
, Fondul proprietatea
, angajati
, energie
, actionari
, reducere
, indatorare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide