Eveniment

„Revoluţia fiscală“ va fi adoptată astăzi prin ordonanţă de urgenţă

„Revoluţia fiscală“ va fi adoptată astăzi prin...

Autor: Iulian Anghel

08.11.2017, 00:07 2604

Guvernul înfruntă opoziţia tuturor şi astăzi în şedin­ţa de guvern care începe la ora 15.00 va adopta o ordo­nan­ţă de urgenţă prin care obligaţiile sociale vor fi trans­ferate de la angajator la angajat, impozitul pe venitul sala­rial va scădea de la 16% la 10%, iar CAS se va reduce cu două puncte procentuale.

Reforma fiscală a PSD este cea mai importantă de la adop­tarea cotei unice de impozitare, în 2005, iar impli­ca­ţiile nu sunt pe deplin lămurite, în condiţiile în care mi­lioa­ne de contracte de muncă trebuie schimbate, sindi­catele se tem că salariile în multe ramuri vor scădea - în IT şi cercetare această supoziţie este întărită de simulările spe­cialiştilor – iar patronatele cred că reducerea venitu­ri­lor la buget ar putea însemna, în plan practic, intro­ducerea de noi taxe.

Coaliţia de guvernare PSD/ALDE îşi asumă însă, în ciuda opoziţiei generale, modificarea Codului fiscal. Lide­rul PSD Liviu Dragnea a negat ieri că premierul Mihai Tudose s-ar fi opus adoptării pachetului de măsuri fiscale.

Pe de altă parte, premierul a negat şi el existenţa unui conflict cu primarii care se plâng că, după reducerea contribuţiilor salariale, veniturille comunităţilor locale vor scădea dramatic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO