Eveniment

Risc de tsunami după un seism cu magnitudinea iniţială de 8, revizuit la 7,7 produs în Pacific

Risc de tsunami după un seism cu magnitudinea iniţială...

Autor: Mihai Draghici

08.12.2016, 20:21 574

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 8,0 grade revizuită la 7,7 grade s-a produs în cursul nopţii de joi spre vineri (joi seară, ora României) în Oceanul Pacific, în largul Insulelor Solomon, existând risc de tsunami.

Cutremurul a avut loc vineri la ora locală 4.38 (joi, 19.38, ora României) în sud-vestul Oceanului Pacific, în largul Insulelor Solomon, transmite Institutul american de geofizică (USGS).

Magnitudinea iniţială a seismului produs la adâncimea de 48 de kilometri a fost de 8,0 grade, revizuită ulterior la 7,7.

Epicentrul a fost la 68 de kilometri vest-nord-vest de Kirakira (Insulele Solomon), la 803 kilometri sud-est de Arawa (Papua Noua Guinee), la 829 de kilometri nord-vest de Luganville (Vanuatu) şi la circa 1.300 de kilometri nord-est de coastele Australiei.

Centrul de alerte tsunami din Oceanul Pacific a emis o avertizare privind "riscul producerii unui val destructiv în zone de coastă aflate inclusiv la distanţe mari de epicentru". Există risc de tsunami inclusiv în Arhipelagul american Hawaii, aflat la mii de kilometri de epicentru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO