Eveniment

Risc mare de avalanşă pe traseele din Munţii Făgăraş

Risc mare de avalanşă pe traseele din Munţii Făgăraş

Autor: Cristina Cazacu

20.04.2017, 09:53 94

Potrivit directorului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, ca urmare a ninsorilor din ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă la Bâlea Lac şi la cota 2000 pe Transfăgăraşan măsoară 154 de centimetri, în creştere cu zece centimetri la această altitudine.

Zăpada a fost viscolită spre văi, astfel încât, în zona cabanei Capra, la 1.550 de metri altitudine, stratul proaspăt atinge 30 de centimetri.

În aceste condiţii, directorul Salvamont estimează riscul de avalanşă la gradul 4, la altitudini de peste 1.700 de metri.

”Peste structurile de placă existente s-a depus zăpada proaspătă, umedă, ceea ce sporeşte riscul dinamizării zăpezii, expunerea fiind şi sub altitudinea de 1.700 de metri, din cauza eventualelor avalanşe care pot veni de la altitudini superioare”, arată directorul Salvamont Argeş.

Salvamontiştii atenţionează schiorii că în următoarele zile riscul de avalanşă va fi mare, pentru că zăpada depusă la altitudinile mari este acumulată în troiene şi plăci de vânt, respectiv formaţiuni instabile, care se pot desprinde uşor.

Toate traseele montane din judeţul Argeş sunt şi vor rămâne închise.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO