Eveniment

România face curte Iranului: Este un partener important pentru noi

Mihai Daraban

Mihai Daraban

Autor: Mihaela Pascari

03.03.2016, 00:05 234

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), alături de un grup de oameni de afaceri din ţară s-a întâlnit la Teheran cu Amir Zamaninia, ministrul adjunct din Ministerul Petrolului al Iranului, discuţiile axându-se pe planurile şi perspectiva de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domenii precum transporturi, energie, petrochimie, petrol şi gaze.

„Republica Islamică Iran este un partener important pentru România, în plan bilateral, prin potenţialul economic şi uman al celor două state şi în plan regional, prin poziţiile strategice pe care ţările le au în zonele geografice de care aparţin“, a spus Mihai Daraban. O delegaţie română s-a aflat în aceste zile în Iran, ţară recent ieşită de sub un embargou dur, dar interesantă pentru toată lumea întrucât este o piaţă mare ce necesită o modernizare masivă după anii de izolare. Relaţiile comerciale româno-iraniene sunt cvasinule – exporturi de 82 mil. euro şi importuri de 100 mil. euro la nivelul lui 2014 – din cauza embargoului. Dar situaţia s-ar putea schimba, iar ministrul român de externe Lazăr Comănescu s-a întâlnit la Teheran cu preşedintele Iranului, fiind însoţit şi de oameni români de afaceri.

Preşedintele CCIR susţine că ambele ţări dispun de potenţial şi de oportunităţi pentru a da o nouă dimensiune raporturilor economice şi cooperării bilaterale, luând totodată în considerare şi calitatea României de stat membru al Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO