Eveniment

România, în top 10 UE privind creşterea exporturilor de bunuri din ianuarie 2018

România, în top 10 UE privind creşterea exporturilor...

Autor: Răzvan Botea

20.03.2018, 00:05 1655

♦ Cea mai mare creştere a exporturilor faţă de ianuarie 2017 a înregistrat-o Malta, ajungând să exporte bunuri în valoare de 200 mil. euro, cu 42% mai mult faţă de ianuarie anul trecut.

România a exportat în luna ianuarie 2018 bunuri în valoare de 5,4 mld. euro, cu 15% mai mult faţă de anul trecut, cifră ce plasează creşterea exporturilor româneşti pe locul 7 în Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat.

„Când vorbim de exporturi, ne uităm şi la stadiul în care se află ciclul economic european. În ianuarie-februarie 2017 încă nu se produsese relansarea economică consistentă. Acum, la nivel european încrederea cumpă­rătorilor a crescut, cererea a crescut şi asta se vede şi în exporturile noastre, care sunt conjunc­turale, sunt exporturi de componente. Dacă cresc vânzările de produse finale realizate de com­pa­niile din ţările membre, Germania, Italia, Franţa, cresc şi exporturile noastre”, a declarat pentru ZF Dumitru Miron, profesor la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO