Eveniment

România, la Euro 2012? Federaţia Bosniacă de Fotbal a fost suspendată

România, la Euro 2012. Federaţia Bosniacă de Fotbal a fost suspendată

Autor: Adrian Voicu

01.04.2011, 11:35 32

Veste bună pentru echipa naţională de fotbal. Federaţia Bosniacăde Fotbal (NSBIH) a fost suspendată, vineri, "până la noi ordine"de FIFA şi UEFA, deoarece nu a acceptat schimbarea statului înconformitate cu recomandările celor două instituţii.

Bosnia-Herţegovina face parte din grupa a IV-a a preliminariilorEuro-2012, alături de România.

În ciuda faptului că sâmbătă echipa tricoloră a pierdut, scor1-2, partida de la Zenica, împotriva Bosniei, România va trece degrupe.

Excluderea Federaţie de Fotbal din Bosnia-Herţegovina din UEFAşi prin urmare din competiţiile oficiale, aduce România pe locul4.

Informaţia privind excluderea Federaţiei Bosniei a apărut şi pesite-ul oficial al UEF.

"FIFA şi UEFA regretă puternic că această decizie a trebuit săfie luată şi se va întruni în scurt timp pentru a discuta paşii cetrebuie luaţi pentru a readuce federaţia în familia fotbalului câtmai repede posibil", se arată pe site-ul oficial al UEFA.

Decizia a fost luată ca urmare a incapacităţii Federaţiei defotbal a Bosniei-Herţegovina de a adopta statutul comun al FIFA şiUEFA până la data de 31 martie 2011.

Adunarea generală a federaţiei trebuia să decidă la 29 martieasupra statutului, dar nu a reuşit să întrunească cvorumul necesar.Doar 22 dintre cei 54 de delegeţi prezenţi au votat în favoareaadoptării noului statut al federaţiei.

Bosnia urmeaza sa piarda toate meciurile din aceste preliminariila "masa verde", scor 0-3, înfrângerea României nemaicontând înlupta pentru Euro 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO