Eveniment

România nu are de şase luni consilier economic în cel mai mare land german

Autor: Carol Dan

09.01.2013, 00:04 129

România nu are, de şase luni, un consilier economic în biroul de promovare comercială şi economică la consulatul din Bonn din landul Renania de Nord-Westfalia, cea mai dezvoltată regiune a Germaniei după valoarea Produsului Intern Brut (PIB).

 

"În prezent, funcţia de consilier economic din cadrul Biroului de promovare comercial-economică din Bonn este vacantă, urmând ca, în perioada imediat următoare, să fie întreprinse demersurile legale pentru încadrarea reprezentantului Ministerului Economiei la BPCE Bonn", a comunicat Ministerul Economiei la solicitarea MEDIAFAX. Reprezentanţii ministerului menţionează că reţeaua de reprezentare economică şi comercială a României în lume a fost restrânsă de la 130 la 80 de posturi în 2010. Landul Renania de Nord-Westfalia a avut în 2011 un PIB de 568,8 miliarde de euro, de peste patru ori mai mare faţă de economia României.

 

Germania este cea mai puternică economie europeană şi principalul partener comercial al României. În 2011, exporturile României în Germania au totalizat 8,39 miliarde de euro, iar Germania a exportat în România bunuri de 9,37 miliarde de euro. Postul de consilier economic din BPCE din Bonn a fost ocupat până în iulie 2012 de consilierul diplomatic Constantin Andrei. După încetarea mandatului, Andrei s-a întors în Direcţia generală de comerţ şi relaţii internaţionale din cadrul Ministerului Economiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO