Eveniment

România şi Bulgaria îndeplinesc condiţiile pentru aderarea la Schengen

Autor: Mediafax

02.05.2011, 21:58 1071

Comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentului European astabilit că România şi Bulgaria îndeplinesc condiţiile necesareaderării la Schengen, un vot în plen pe această temă fiindprogramat în iunie, iar decizia finală va aparţine ConsiliuluiEuropean, informează un comunicat oficial.

Pe baza rapoartelor de evaluare, membrii Comisiei PE au stabilitcă România şi Bulgaria îndeplinesc condiţiile necesare pentruaderarea la Schengen, recomandând ca Parlamentul European să fieinformat în continuare în legătură cu măsurile suplimentare caretrebuie luate în sectorul frontierei dintre Bulgaria, Turcia şiGrecia.

Membrii Comisiei au considerat că, deşi există unele problemecare vor trebui reevaluate şi care vor fi în centrul atenţiei încontinuare, acestea nu reprezintă obstacole în calea admiteriiRomâniei şi Bulgariei în Spaţiul Schengen.

"Sunt pregătite aceste două ţări pentru aderarea la Schengen?Răspunsul meu clar este da. Iar acest lucru este clar dinrapoartele de evaluare şi în urma vizitelor pe care le-am efectuat.La unele capitole, cele două ţări sunt chiar mai bine pregătitedecât alte state care deja sunt membre Schengen", a declaratraportorul Comisiei pentru Libertăţi Civile, Carlos Coelho.

"Unele dintre aceste pregătiri se datorează faptului căinvestiţiile au fost făcute recent, echipamentele sunt mai noi, maimoderne şi mai eficiente. De asemenea, au fost şi implicăripolitice: ambele ţări au beneficiat de implicare politică pentru ademonstra că îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen", adaugăCoelho. Citiţi mai mult despre conditiţiile pentru aderarea laspaţiul Schengen pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO