Eveniment

România va avea un centru de inovare în domeniul securităţii informatice în 2016

România va avea un centru de inovare în domeniul...

Autor: Adrian Dumitrache

04.06.2014, 00:00 457

Studiul va fi finanţat dintr-un împrumut nerambursabil acordat de Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare din Statelor Unite ale Americii (USTDA) Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT - RO).

"Anul trecut, Guvernul României a aprobat strategia naţionala privind strategia natională. Următoarea etapă a fost proiectul de lege care a fost transmis Parlamentului după ce a fost aprobat de Guvern. Urmează nivelul operativ. Acest centru de invovare vine şi defineşte care ar fi principalele domenii în care România trebuie să-şi pregăteasca capabilităţile pentru a nu avea o situaţie în care anumite infrastructuri critice sunt preluate de potenţiali atacatori", a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, într-o conferinţă de presă dedicată semnării acordului de împrumut.

La eveniment a fost prezent şi directorul general al USTDA pentru Europa şi Eurasia.

Cotovelea a arătat că studiul va fi realizat de compania americană General Dynamics şi va fi finalizat până la 15 septembrie 2015.

"După finalizarea studiului, centrul de inovare ar putea deveni operational în termen de şase luni. România a fost în competitţe cu toate ţările din Uniunea Europeană pentru înfiinţarea acestui centru, care va avea o importanţă regională", a mai spus ministrul.

Prezent la eveniment, directorul general al CERT-RO, Augustin Jianu, a afirmat că studiul de fezabilitate va stabili caracteristicile centrului de inovare, dotările şi numărul de experţi care îl vor deservi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO