Eveniment

Românii au prins din nou gustul maşinilor exclusiviste – Bentley, Rolls-Royce, Porsche sau Ferrari, au livrat maşini de milioane de euro în 2017

Românii au prins din nou gustul maşinilor exclusiviste...

Autor: Bogdan Alecu

29.12.2017, 15:21 673

Creşterea economică, avansul consumului şi profiturile tot mai mari au determinat mai mulţi români să investească în achiziţia unor automobile exclusiviste. Din acest motiv, Rolls-Royce a vândut în acest an în România trei automobile – două limuzine Ghost şi un coupe Wraith, cel mai ridicat volum din cel puţin ultimii cinci ani. Un Rolls-Royce costă cel puţin 300.000 de euro şi poate ajunge la preţuri de 500.000 de euro prin prisma posibilităţilor foarte mari de personalizare.

“Perla coroanei” din acest an este un Ferrari LaFerrari, în valoare de peste 1 milion de euro, înmatriculat în luna februarie a acestui an. Cel mai probabil este vorba de automobilul aflat în colecţia privată a fostului tenismen, Ion Ţiriac, iar maşina poate fi deja admirată în cadrul expoziţiei Ţiriac Collection.

Potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în primele 11 luni din acest an s-au înregistrat 20 de Bentley-uri, cu 53% mai multe decât în 2016 datorită noului SUV Bentayga

În cazul BMW, cap de afiş au ţinut modelele M – Motorsport, limuzinele Seria 7 cu ampatament alungit sau hibridele plug-in. La Audi succes au înregistrat SUV-urile Q7 E-Tron cu motorizare hibridă.

De asemenea, în segmentul de preţ de peste 200.000 de euro a revenit în forţă şi Ferrari, livrând şapte maşini anul acesta, dublu faţă de 2016. În cazul Lamborghini, trei modele s-au înmatriculat în România, faţă de două anul trecut.

O creştere puternică a avut şi Porsche, de 22% la 241 de maşini înmatriculate în primele 11 luni ale acestui an, iar pentru anul viitor se anunţă o creştere şi mai puternică, având în vedere lansarea noului Cayenne, best-sellerul gamei.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO