Eveniment

Românii caută vacanţe în străinătate pentru care dau între 650 şi 2.000 de euro/persoană

În această perioadă turiştii au cumpărat mai cu seamă bilete pentru perioada sărbătorilor de Paşti

În această perioadă turiştii au cumpărat mai cu seamă bilete pentru perioada sărbătorilor de Paşti

Autor: Mihaela Pascari

29.02.2016, 00:04 445

Anul acesta, turiştii români sunt dispuşi să cheltuiască între 650 şi 2.000 de euro/ persoană pentru o vacanţă în străinătate. Totodată cele mai căutate destinaţii de vacanţă de către români sunt destinaţiile mai apropiate, precum Grecia sau Turcia, potrivit expozanţilor din cadrul Târgului de Turism organizat în capitală între 25 şi 28 februarie.

Dintre vizitatorii târgului, mulţi au vânat oferte de vacanţă pentru perioada sărbătorilor pascale, dar au fost şi dintre cei care au căutat oferte pentru sezonul estival. „Am venit la târg pentru a căuta oferte pentru vacanţa de vară. Ne orientăm spre destinaţii precum Grecia sau Turcia. Avem un buget limitat, iar pentru anul acesta am fi dispuşi să cheltuim în jur de 650 de euro de persoană“, a spus Liviana, 27 de ani, care este medic rezident şi a vizitat târgul în weekend.

Românii au primit oferte de la agenţiile de turism, pornind de la 100 de euro de persoană în Grecia, dar şi programe precum Cipru care pornesc de la 341 de euro/persoană pentru perioada sărbătorilor de Paşti, tariful pentru Cipru incluzând zborul, taxele de aeroport, cazarea, transferul de grup, asistenţă turistică în limba română, cât şi asigurare.

„Cei care vor să plece în vacanţa de Paşti aleg destinaţii din afara ţării cum ar fi zonele greceşti, noi avem destinaţii de Creta - Chania şi Insula Rodos, ambele destinaţii unde religia este ortodoxă. Pentru programul de Cipru tarifele pornesc de la 341 de euro/ persoană. Este un trend crescător faţă de ediţia trecută, românii au început să înţeleagă că dacă achiziţionează din timp au parte de tarife mult mai bune“, spune Maria Goicea, marketing manager în cadrul Cocktail Holidays, una dintre cele mai mari companii de călătorii.

Printre cele mai căutate destinaţii oferite de către agenţie au fost Cipru, Rodos şi Antalya pentru sărbătorile pascale, iar pentru vacanţa de vară turiştii români vor să ajungă în Portugalia sau Muntenegru.

Agenţia de turism J’Info Tours a pus la dispoziţia românilor oferte pornind de la 100 de euro / persoană, pentru cazarea în Tasos iar pentru vacanţele din timpul verii tarifele pornind de la 230 de euro/persoană incluzând biletul de avion şi cazarea.

„Reducerile sunt fixe şi pornesc de la 200 euro/ persoană pentru destinaţii mai îndepărtate până la 400 de euro/ persoană. Cele mai solicitate au fost destinaţiile clasice precum Grecia unde tarifele unui sejur pornesc de la 100 de euro, pentru cazare în Tasos, şi preţuri atractive pentru perioada verii unde preţurile pornesc de la 230 de euro/persoană, iar preţul include cazarea, biletul de avion. Oamenii se orientează spre destinaţii precum Grecia, Turcia, Bulgaria la fel şi Croaţia, Muntenegru, Albania“, spune Maria Tomescu, specialist marketing în cadrul agenţiei de turism J’Info Tours.

Pe de altă parte, au fost vizitatori care au preferat destinaţii pentru vacanţa de vară în ţară, aceştia motivându-şi alegerea prin creşterea condiţiilor din zonele turistice din România.

„Căutăm baze de tratament în România pentru vacanţa de vară, ne-am propus sa vizitam căt mai mult în România deoarece ofertele de cazare si condiţiile din ţară, devin din ce în ce mai bune. Pentru o vacanţă de vară am aloca un buget de 1.000 de euro pentru toată familia“, a spus Alexandru, 35 de ani, de profesie inginer.

Cei care vor să călătorească în zone mai exotice precum Tunisia sau Maroc, alocă în jur de 1.500 de euro/persoană pentru o astfel de vacanţă.

„Urmărim toate ofertele adunate de către companiile prezente. Dar noi căutăm ceva mai exotic, de exemplu Maroc sau Tunisia. Pentru o astfel de călătorie putem cheltui în jur de 1.500 de euro de persoană. În România călătorim mai rar, mai degranbă mergem în Grecia, deoarece cunoaştem zonele româneşti“, a spus Nicolae, 35 de ani, de meserie inginer.

Târgul de Turism în cadrul căruia au fost prezenţi 285 de expozanţi dintre care Agenţii de Turism dar şi destinaţii turistice româneşti, a avut loc în perioada 25-28 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO