Eveniment

Românii nu au încredere în bănci. Mai mult de trei sferturi preferă să nu lucreze cu instituţiile bancare

Românii nu au încredere în bănci. Mai mult de trei sferturi preferă să nu lucreze cu instituţiile bancare
17.02.2011, 19:21 90

Mai mult de trei sferturi (76%) din respondenţii unui sondajIRES au afirmat că preferă să lucreze cât mai puţin cu banca, întimp ce mai puţin de jumătate dintre clienţi au încredere îninstituţiile de credit, informează Mediafax.

"Cu toate că se declară mulţumiţi per total de serviciilebancare, dar şi de aspecte mai specifice ale colaborării cubăncile, oamenii tind să menţină o distanţă faţă de acesteinstituţii şi receptează serviciile lor ca fiind în defavoareaclienţilor. 76% dintre respondenţi sunt de acord total sau parţialcu afirmaţia «prefer să am de lucru cât mai puţin cu băncile».Totodată, 90% sunt de acord total sau parţial cu afirmaţia«contractele dintre bănci şi clienţi sunt în avantajul băncilor»,iar 89% cu afirmaţia «oamenii nu sunt atenţi atunci când intră subcontract cu băncile»", potrivit unei analize a Institutului Românpentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Analiza IRES are la bază un studiu realizat în perioada 24 -26ianuarie în rândul a 1.436 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani,din mediul urban . Unele date au fost interpretate pe bazarăspunsurilor formulate de un subeşantion de 777 de persoane careutilizează servicii sau produse bancare.

Doar 3% dintre utilizatorii de servicii bancare din mediul urbanau foarte multă încredere în bănci în general, în timp ce 41% aumultă încredere, 40% puţină, iar 13% foarte puţină încredere.Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO