Eveniment

Romstrade, firma fanion a regelui asfaltului Nelu Iordache, a intrat în insolvenţă

Romstrade, firma fanion a regelui asfaltului Nelu...

Autor: Andreea Neferu

11.12.2012, 14:59 3497
 

Firma de construcţii Romstrade, precum şi firma de taxi aerian Romstrade Logistic Express, în cadrul cărora omul de afaceri Nelu Iordache este acţionar majoritar, au intrat în insolvenţă.

Astfel, Tribunalul Giurgiu a decis ieri deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva celor două firme, iar în ambele cazuri administrator judiciar provizoriu a fost numită Casa de Insolvenţă Transilvania.

În cazul firmei de construcţii Romstrade, procedura de insolvenţă a fost deschisă la solicitarea firmei Agroindustrial Construct din Iaşi, cu activităţi în domeniul construcţiilor de drumuri. Pe de altă parte, Romstrade Logistic Expres a intrat în insolvenţă la cererea DHL Internaţional.

Pe numele Romstrade SRL au fost depuse de-a lungul anului mai multe cereri de intrare în insolvenţă din partea creditorilor companiei.

Omul de afaceri Nelu Iordache a primit la începutul săptămânii trecute mandat de arestare pentru 29 de zile de la Tribunalul Bucureşti. Iordache este cercetat pentru deturnarea a 25 mil. lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani.

Nelu Iordache a intrat în liga mare a "regilor asfaltului" în 2007, când afacerile companiei Romstrade au ajuns aproape de pragul de 200 de milioane de euro, după ce cu un an înainte businessul era de doar 18,5 milioane de euro. Anul trecut, Romstrade a avut o cifră de afaceri de circa 127 de milioane de euro, în scădere cu circa 5% faţă de anul anterior, în timp ce profitul net a scăzut cu 61%, până la 2,6 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pe lângă firmele din construcţii (Romstrade), transport aerian (Blue Air şi Romstrade Logistic Expres), Nelu Iordache mai este implicat şi în businessuri în agricultură, prin firma Andany Trading.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO