Eveniment

RoTLD: De la 1 iunie expiră primele nume de domenii „.ro”. Ce trebuie să ştie deţinătorii

RoTLD: De la 1 iunie expiră primele nume de domenii...

Autor: Dragoş Dinu

31.05.2018, 18:26 904

RoTLD, registrul român de domenii, anunţă utilizatorii că mâine, 1 iunie 2018, expiră primele nume de domenii „.ro”, înregistrate înainte de 1 martie 2013, pentru care deţinătorii dreptului de folosinţă nu au achitat la timp contravaloarea serviciului de mentenanţă anuală. Acestea vor fi programate pentru ştergere şi vor fi şterse automat după 90 de zile.

În această perioadă, domeniul respectiv este nefuncţional, pentru a deveni funcţional, se poate efectua reînnoirea, anunţă RoTLD.

Reînnoirea domeniului poate fi efectuată pentru 1 - 10 ani. Serviciul de mentenanţă anuală este stabilită de partenerii RoTLD, ţinând cont că tariful practicat de Registrul RoTLD este de 6 EURO/an, fără TVA - tariful oferit partenerilor acreditaţi ROTLD. Serviciul de mentenanţa anuală nu se aplică retroactiv.

Registrul RoTLD precizează că sintagma “domenii cumpărate pe viaţă” nu a fost stipulată niciodată în contractul pentru înregistrarea numelor de domenii .ro. Potrivit punctului 20 de la regulile de înregistrare RoTLD, care pot fi găsite la adresa https://www.rotld.ro/reguli-de-inregistrare/, „Înregistrarea unui nume de domeniu nu conferă decât dreptul de folosinţă asupra sa”.

RoTLD  a pus la dispoziţia deţinătorilor de nume de domenii .ro un instrument prin care pot obţine gratuit lista cu domeniile „.ro” ataşate unei adrese de e-mail şi perioada pentru care mai sunt valabile fără taxă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO