Eveniment

S-au eliberat de zăpadă primele drumuri... cele spre cârciumi

S-au eliberat de zăpadă primele drumuri... cele spre cârciumi

Autor: Mediafax

12.02.2012, 23:05 988

Prefectul de Buzău, Paul Beganu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că primele drumuri accesibile după ninsorile şi viscolul care au paralizat zona de câmpie a judeţului au fost cele spre cârciumi, scrie Mediafax.

"Ştiţi unde s-au desfăcut primele căi de acces? Dar nu cu lopata. Prin mers. La cârciumi. I-am arătat şi premierului din maşină, la Săgeata. Primele locaţii unde s-a intrat au fost cârciumile. Pe stânga erau porţile blocate de 50 de centimetri de zăpadă, fântâna era acoperită de un metru de zăpadă, iar dincoace totul era deblocat la cârciumă. La Râmnicelu toate casele erau blocate, iar la ultima cârciumă cum se iese din localitate, spre DN22, erau cam 20 de jandarmi care lucrau pe undeva prin spate, în timp ce în faţa cârciumii erau circa 60 de inşi care nu aveau nimic, nici o lopată şi discutau probabil cum se va face ursturoiul sau mai degrabă de unde îl aducem. Şi spun acest lucru cu amărăciune", a declarat prefectul de Buzău, Paul Beganu.

Prefectul a spus că inclusiv premierul Mihai Răzvan Ungureanu, prezent sâmbătă în judeţul Buzău, grav afectat de viscol şi ninsori, a observat acest aspect.

El a spus că vinovate de această situaţie sunt şi autorităţile, precizând că cei care solicită ajutoare de la primărie ori de la Guvern nu au ieşit la deszăpezire.

Prefectul de Buzău s-a referit şi la cazurile medicale urgente din ultima săptămână, pentru care au fost solicitate intervenţii ale elicopterelor, spunând că "s-a făcut puţin exces de zel". Beganu a mai spus că duminică niciun caz medical nu a fost preluat cu elicopterul întrucât la bolnavi au putut ajunge, în sfârşit, ambulanţele.

"E foarte bine că nu avem nici un caz de deces prin hipotermie. Şi poate cu mici întârzieri tot ce a însemnat caz medical, toate au fost rezolvate şi nu exagerez, dar s-a făcut puţin exces de salvarea pe calea aerului, dar bine că s-a facut. Aseară, erau în total 49 de oameni preluaţi de elicopter şi duşi la spital, astăzi au fost programate noi intervenţii pe calea aerului, dar nu s-au mai făcut că au ajuns terestru. Terestru cred că au fost în jur de 70 de cazuri astăzi", a subliniat Paul Beganu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO