Eveniment

Sah. Mutarea e la Tudorel Toader: Dăncilă, mesaj pentru ministrul Justiţiei: Aştept să ia deciziile care se impun în scandalul DNA

Sah. Mutarea e la Tudorel Toader: Dăncilă, mesaj pentru...

Autor: Departamentul Politic

22.02.2018, 11:45 257

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că aşteaptă de la ministrul Tudorel Toader să ia decizia impusă de analiza făcută la DNA şi să se încadreze în limitele legale, însă susţine că nu a discutat cu acesta înainte de prezentarea raportului privind managementul la DNA.

"Nu cred că este normal să am o discuţie legată de acest subiect. Aştept ca ministrul Justiţiei să se încadreze în limitele legale şi să ia deciziile care se impun pe analiza făcută (...) Nu vreau să existe suspiciunea că premierul ar putea interveni într-un raport", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Întrebată de ce l-a chemat pe Tudorel Toader mai devreme în ţară din vizita efectuată în Japonia, Dăncilă a afirmat că informaţiile apărute în spaţiul public privind neregulile în activitatea DNA au impus această măsură, însă ministrul Justiţiei a apucat să se întâlnească cu omologul său.

"Vreau sa fac o precizare, că in spatiul public a apărut informaţia că ministrul nu s-a întâlnit cu oficiali japonezi şi ar fi o nouă gafă diplomatică. Am discutat şi i-am spus să aibă întâlnirea cu ministrul Justiţiei din Japonia. Trebuia să mai facă şi câteva vizite să vadă sistemul juridic, dar i-am cerut să vină în ţară", a mai spus Dăncilă.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader va prezenta joi, la ora 18.00, raportul privind activitatea managerială de la DNA şi va anunţa dacă cere sau nu revocarea procurorului şef al Direcţiei, Laura Codruţa Kovesi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO