Eveniment

Salariile angajaţilor români au crescut cu 14% în ultimul an. Bugetarii au avut cele mai mari creşteri

Salariile angajaţilor români au crescut cu 14% în...

Autor: Adelina Mihai

10.10.2017, 00:06 1080

Angajaţii din activităţi culturale, sănătate şi administraţie publică au avut parte de cele mai mari creşteri salariale din ultimul an, cu valori cuprinse între 28 şi 34%.

Salariul mediu net pe economie a ajuns în luna august la 2.364 de lei net în luna august a acestui an, în creştere cu 14% faţă de perioada similară din 2016, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Faţă de acum cinci ani (august 2012), salariul mediu pe economie a crescut cu 54%. De cele mai mari creşteri salariale au beneficiat angajaţii de la stat, ca urmare a deciziilor luate de guvern.

Astfel, în domeniul activităţi de spectacole, culturale şi recreative salariile au crescut cu 34%, ajungând la un nivel mediu de 2.165 de lei net pe lună, mai mic totuşi cu 9% decât salariul mediu pe economie.

Pe locul doi în topul domeniilor cu cele mai mari creşteri salariale se află sectorul de sănătate, unde salariul mediu a ajuns la 2.666 de lei net în luna august (+29% faţă de anul trecut).

Şi funcţionarii publici au avut parte de majorări salariale semnificative, având în vedere că în sectorul administraţiei publice şi apărării salariul mediu a ajuns la 3.833 de lei net în luna august, cu 28% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO