Salariul mediu pe economie a crescut cu 15% în ultimul an. Cel mai bine plătiţi sunt IT-iştii, cu 6.000 de lei net lunar

8 sep 2017 Autor: Adelina Mihai

Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul companiei de HR Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies: Noi recomandăm companiilor IT să prognozeze creşteri salariale anuale în acest domeniu de 12 – 15%, pentru a putea să rămână competitive.

Angajaţii români au câştigat, în medie, câte 2.391 de lei net în luna iulie a acestui an, mai mult cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică. Majorările salariale din sectorul bugetar, dar şi criza de forţă de muncă din piaţă au fost principalii factori care au contribuit la creşterile salariale accelerate în 2017.

Cele mai mari salarii medii nete în luna iulie le-au obţinut angajaţii din sectorul serviciilor informatice, care au câştigat câte 6.000 de lei net pe lună, cu 10% peste nivelul din iulie 2016. „Şi studiile noastre salariale arată că salariile angajaţilor din IT au crescut foarte mult, în special pe zona de software development, unde a fost o creştere agresivă. De aceea, noi recomandăm companiilor IT să prognozeze creşteri salariale anuale în acest domeniu de 12 – 15%, pentru a putea să rămână competitive. De regulă, companiile, inclusiv cele din IT, îşi făceau bugetele luând în calcul creşterile salariale generale din multinaţionale, de 4- 5%, şi au fost nevoite să îşi depăşească bugetul”, a explicat Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul companiei de HR Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.09.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, it
, economie
, plati
, mediu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide