Eveniment

Salariul, şeful direct şi distanţa casă - serviciu, în topul motivelor pentru care angajaţii părăsesc compania

Salariul, şeful direct şi distanţa casă - serviciu,...

Autor: Mihaela Pascari

26.11.2015, 00:05 829
Nivelul salarial, relaţia cu şeful direct şi distanţa până la birou sunt principalele motive pentru care un angajat îşi schimbă locul de muncă, conform unui studiu realizat de compania Smartree, care oferă servicii de salarizare, închi­riere forţă de muncă temporară, administrare de personal şi recrutare.

Pachetul salarial se află pe primul loc în topul motivelor pentru care angajaţii aleg să plece dintr-o companie, astfel cei mai mulţi angajaţi care îşi dau demisia consideră că remuneraţia lor nu reflectă volumul de muncă, experienţa sau poziţia ocupată în cadrul companiei respective.

„Fluctuaţia mare a angajaţilor este sinonimă cu mediile profesionale în care angajatul este doar o rotiţă în sistem care poate fi uşor înlocuită, în condiţiile unei slabe specializări, cu nivel salarial mic şi în care nu se pune deloc accentul pe dezvoltarea personală a salariatului sau mediul de lucru este foarte stresant, fără a fi recompensat pe măsură“, spune Raluca Peneş, HR Coordinator Smartree.

Încă un motiv pentru care angajaţii renunţă la joburile lor este relaţia cu şeful direct, întru­cât aceasta ajunge deseori la un nivel de nemulţumire care îi împiedică pe foarte mulţi an­gajaţi să continue să lucreze la acelaşi angajator.

Distanţa până la birou este încă un motiv pentru angajaţii îşi schimbă locul de muncă, întrucât noile generaţii de angajaţi pun tot mai mult accentul pe echilibrul între viaţa personală şi cea profesională.

„Atunci când companiile îşi mută sediile sau atunci când angajaţii se mută cu locuinţa într-o zonă mai îndepărtată de 45 de minute de birou, foarte mulţi consideră că timpul pierdut pe drum nu merită“, mai spune Raluca Peneş.

De asemenea, angajaţii mai pleacă din cauza mediului de lucru şi a politicii organizaţionale (lipsa procedu­rilor sau, din contră, prea multe proceduri, de exemplu) şi lipsa perspectivelor de dezvoltare.

În ceea ce priveşte topul industriilor cu cea mai mare fluctuaţie a angajaţilor, conform statisticii realizate de către Smartree, domeniile afectate de o fluctuaţie mare sunt retail (6,43%), financiar şi asigurări (4,47%), logistică şi transport (4,45%) şi servicii (4,27%).

Studiul Smartree a fost realizat în perioada iulie-septembrie 2015 pe un eşantion de 150 de multinaţionale de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO