Eveniment

Scandal de proporţii în Marea Britanie: Încă un aliat-cheie iese din ”cabinetul de război” al premierului Theresa May. Amber Rudd, ministrul de Interne, a demisionat

Scandal de proporţii în Marea Britanie: Încă un...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

30.04.2018, 11:31 648

Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, şi-a dat demisia în contextul criticilor privind modul în care Guvernul de la Londra a gestionat situaţia unor imigranţi originari din Caraibe, care în mod eronat au fost catalogaţi drept imigranţi ilegali, informează agenţia de ştiri Reuters.

În ultimele două săptămâni, Guvernul britanic a devenit ţinta criticilor în legătură cu faptul că autorităţile au ameninţat cu deportarea unii imigranţi din aşa-numita "generaţie Windrush", muncitori caraibieni invitaţi de Londra să suplimenteze forţa de muncă în perioada 1948-1971.

În scrisoarea de demisie înaintată premierului May, Amber Rudd a afirmat că în mod neintenţionat a indus în eroare o comisie parlamentară prin faptul că a negat că Guvernul de la Londra are ţinte privind numărul de imigranţi ilegali ce trebuie deportaţi. Theresa May a acceptat duminică demisia ministrului de Interne.

Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Parlamentul de la Londra, a solicitat în mod repetat demisia lui Rudd şi a cerut premierului May să explice rolul ce rol a avut în politicile guvernamentale privind imigraţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO