Eveniment

Scandal în Parlament: USR a sesizat SPP-ul după ce deputaţilor le-a fost blocat accesul în plenul Senatului

Scandal în Parlament: USR a sesizat SPP-ul după ce...

Autor: Iasmina Ardelean

20.12.2017, 13:38 629

Deputatul USR, Cătălin Drulă, a sesizat Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), miercuri, după ce deputaţilor Uniunii care au vrut să-şi susţină amendamentele la Legile justiţie în plen le-a fost blocat accesul la intrarea în plenul Senatului.

„Eu am văzut că colegii mei erau acolo, îmbrânciţi de domnul acela, şi m-am dus să sesizez SPP-ul şi ei mi-au spus că au sesizat Poliţia, la rândul lor, şi că şeful de Dispoziţie pe Parlament va veni acolo, dar nu ştiu ce s-a mai întâmplat, pentru că a trebuit să revin la plen la Camera Deputaţilor” a declarat Drulă, pentru MEDIAFAX.

Deputaţii USR au vrut să intre, miercuri, în plenul Senatului, pentru a-şi susţine amendamentele la Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară şi la Legea nr. 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM, însă le-a fost blocat accesul.

„Noi, acum, suntem călcaţi în picioare pe procedură. Am venit aici ca să susţinem amendamentele grupurilor parlamentare USR la aceste legi. Sperăm din tot sufletul, pe procedură, să-i întârziem. Practic, ceea ce se încearcă acum, este subminarea unei puteri în stat, puterea juridică, care va fi total subordonată Executivului şi Legislativului. La intrarea în Senat, parlamentarilor USR care voiau să susţină amendamente, li s-a interzis accesul de către nişte domni, înţelegem că sunt angajaţi ai Senatului, nu ştim exact cine sunt”, a declarat deputatul USR, Claudiu Năsui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO