Eveniment

Schimbări importante în Poliţie: Sindicatele spun că premierul Tudose a fost de acord cu 4.000 de noi angajări şi că va achiziţiona 10.000 de maşini. ”Vom avea un nou statut al poliţistului”

Schimbări importante în Poliţie: Sindicatele spun că...

Autor: Radu Tutulan

24.07.2017, 12:56 205

"Am discutat ca într-un termen cât mai scurt să schimbăm statutul poliţistului. Am înţeles de la premierul României că în maximum o lună, o lună jumatate, vom avea un alt statut al poliţistului şi acesta va cuprinde şi ghidul carierei. De asemenea, achiziţionarea unui număr de 10.000 de autoturisme urgent, asta înseamnă o lună-doua, altfel vom ieşi în stradă şi nu cred că îşi doreşte nimeni acest lucru. Odata cu statutul poliţistului va avea loc şi o reformă în cadrul poliţiei şi trebuie să găsim mai mulţi poliţişti iîn stradă. Şi sporurile trebuie găsite în stradă şi salarizarea mult mai bună. (..) Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie a cerut ca minimum 4.000 de oameni să fie angajaţi. Premierul a fost de acord, ba chiar s-ar putea să ne dea mai mulţi", a declarat Iulian Surugiu.

De asemenea, liderul sindical a precizat că a cerut premierului să solicite Parchetului General şi Ministerului Afacerilor Interne o situaţie a dosarelor existente şi unde a fost depăşit un termen de cel mult şase luni fără a se face demersuri să se solicite explicaţii în legătură cu desfăşurarea investigaţiilor.

Şi ministrul Afacerilor Interne are, luni, discuţii cu reprezentanţii sindicatelor din poliţie.

Discuţiile au loc după ce Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani, poliţist la Transporturi Feroviare, a fost omorât, joi noaptea, în gara din Suceava, de un tânăr de 24 de ani, care, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a venit spre omul legii şi l-a înjunghiat de mai multe ori.

Agresorul, un tânăr de 24 de ani, din comuna Valea Moldovei, a fost arestat preventiv vineri. El şi-a recunoscut fapta imediat după comiterea ei şi le-a spus poliţiştilor de la faţa locului că nu regretă nimic. Anchetatorii au precizat că bărbatul a mai fost condamnat de două ori în Spania pentru fapte comise cu violenţă.

Poliţistul a fost înmormântat duminică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO