Eveniment

Şcoala din Scoţia unde nu există niciun elev scoţian. 181 din cei 222 de elevi sunt români sau slovaci

Şcoala din Scoţia unde nu există niciun elev scoţian....

Autor: Ştefan Stan

02.05.2016, 18:20 7192

O şcoală din oraşul scoţian Glasgow, cu 222 de elevi, nu are niciun elev scoţian. În schimb, peste 181 dintre elevi sunt români sau slovaci, iar restul est-europeni, romi sau asiatici, care nici nu vorbesc engleza ca primă limbă, scrie Daily Mail.

Şcoala se numeşte Annette Street School, şi are nevoie de finanţare pentru a-şi învăţa elevii engleză, pentru că de multe ori profesorii abia se pot înţelege cu copiii. Majoritatea profesorilor de la şcoala generală vorbesc doar engleză, aşa că este extrem de dificil să se înţeleagă cu copiii care nu ştiu decât câteva cuvinte.

Copiii care locuiesc în Scoţia de mai multă vreme joacă rolul de traducători pentru ceilalţi copii.

”Nu avem niciun copil scoţian în toată şcoala. Majoritatea sunt fie slovaci, fie romi din România”, spune directoarea şcolii, Shirley Taylor.  

Şcoala încearcă în prezent să obţină finanţare prin crowdfunding, prin donaţii, pentru a ajuta profesorii să le cumpere copiilor materiale.

”În cazul slovacilor, au venit întâi câţiva, apoi au început să vorbească cu familiile de acasă şi să le spună şi lor să vină aici. Şi aşa au făcut. Acum vedem că se întâmplă acelaşi lucru cu românii”, a spus directoarea.

Banii din donaţii vor fi folosiţi pentru jocuri menite să înveţe copiii cuvinte şi abilităţi sociale, potrivit platformei de descriere a necesarului de finanţare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO