Eveniment

Se închid din nou şcolile: Primarul general Gabriela Firea a decis SUSPENDAREA cursurilor vineri, 23 martie. Cum va fi vremea săptămâna aceasta

Se închid din nou şcolile: Primarul general Gabriela...

Autor: Andreea Traicu

20.03.2018, 15:54 5679

Primarul Capitalei anunţă că unităţile de învăţământ vor fi închise în Bucureşti vineri, din cauza condiţiilor meteorologice.

"În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ANM, care ne-au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundentă, am decis ca, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de Primar General, din dorinţa de a nu-i pe expune pe copii unor fenomene meteo extreme", a transmis Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.

Edilul a anunţat că a luat decizia după discuţii cu prefectul Capitalei, reprezentanţii Inspectoratului General Şcolar şi cu reprezentanţii ANM.

ANM a emis, marţi, o nouă informare meteo de ger, precipitaţii şi polei, valabilă de marţi până joi dimineaţă. Potrivit aplicaţiilor meteo, până vineri inclusiv va ninge, iar vineri maxima va fi de minus 1 grad, iar minima de minus 7. 

Temperaturile vor fi negative noaptea şi dimineaţa în toată ţara, iar în cea mai mare parte a Moldovei şi ziua.

Miercuri, aria precipitaţiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud a teritoriului şi la munte, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp.

În zona montană vor fi ninsori, iar în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi trecător se va forma polei sau gheţuş, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.

ANM informează că vremea deosebit de rece se va menţine până spre sfârşitul săptămânii şi vor mai fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe parcursul zilelor de joi şi vineri, în special în sud, în sud-est şi la munte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO