Eveniment

Sedesa: Reluam lucrarile cand vom primi banii

05.03.2009, 19:34 50

Compania spaniola de constructii Sedesa, care se ocupa de reabilitarea infrastructurii din centrul istoric al Capitalei, a anuntat ca va relua lucrarile in momentul in care primaria va achita datoriile de 2,1 mil. euro aferente perioadei aprilie-octombrie 2008.

Primarul general Sorin Oprescu a anuntat in mai multe randuri ca intentioneaza sa rezilieze contractul cu Sedesa din cauza intarzierii lucrarilor. "Nu am primit nicio hartie oficiala de la Primaria Capitalei, prin care sa fim anuntati de o eventuala reziliere a contractului. Noi vom relua lucrarile in momentul in care vom primi restantele de plati pe anul trecut. Lucrarile sunt in intarziere din cauza numeroaselor lucrari arheologice derulate pe strazile la care s-a lucrat", a declarat Serban Georgescu, arhitectul de la Sedesa, responsabil cu acest proiect.
Potrivit unui raport al Sedesa, compania a executat lucrari de 10,5 mil. euro, iar primaria a achitat doar 8,4 mil. euro. Contractul cu Sedesa a fost semnat de Primaria Capitalei in septembrie 2006 la o valoare de 26,9 mil. euro, iar ulterior Consiliul General a suplimentat valoarea cu 8,7 mil. euro. Lucrarile au inceput efectiv in aprilie 2007 si au fost sistate in noiembrie 2008. Pana in prezent au fost finalizate strazile Smardan, Franceza, Lipscani partea de vest, Gabroveni, Zarafi, Pasajul Francez si strazile din jurul bisericii Sf. Dumitru dintr-un total de 14 strazi.
"Rezilierea contractului trebuie sa fie ultima solutie. Primaria are plati restante de 2 mil. euro, iar lucrarile au fost intarziate de descoperirile arheologice", spune Mircea Raicu, viceprimarul general al Capitalei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO